Проектування ресторанів і кафе

У зв’язку з тим, що заклади громадського харчування набирають все більшої популярності, проектування ресторанів і кафе є вельми затребуваною послугою на сьогоднішній день. В цей час відразу потрібно відзначити, що довіряти подібну задачу потрібно тільки професіоналам своєї справи, тому що в цьому процесу потрібно враховувати цілий ряд нюансів. Це і розміщення сусідських будинків, прив’язка до місцевості, норми техніки безпеки, економічні фактори і санітарні норми. Необхідно враховувати і максимальну кількість відвідувачів, які зможуть розташуватися усередині закладу, розташування обладнання та ряд інших деталей. Процес проектування підприємства вимагає ретельного уваги в специфіку громадського харчування, знання ключових принципів і проведення бізнесу подібного спрямування.

На які чинники звернути увагу?

Коли проводиться проектування ресторанів і кафе, необхідно відразу ж приділити увагу наступним факторам:

  • облаштування вентиляційної системи;
  • планування барної стійки і залу;
  • проектування кухонного приміщення;
  • розташування спеціального обладнання;
  • розміщення закладу;
  • дизайнерська концепція майбутнього ресторану.

Особливо важливим є прив’язка до території. Досить часто проблеми в ході будівництва виникають в тому випадку, якщо кафе планується відкриватися в житловому будинку, чого не хочуть сусіди. Або ж майбутнє заклад знаходиться в історичному центрі міста.Досить часто замовники вимагають, щоб під час планування особливу увагу було приділено залу, тому що ця територія відкрита для гостей і т.д. Тут потрібно виконати грамотне розташування барної стійки, столиків і т.д. В цей час не менше уваги потрібно приділяти тому, що приховано від ока відвідувача. В тому числі, кухня з розміщенням потрібного обладнання повинна відповідати певним нормам безпеки. Ще одним ключовим моментом, який потрібно ретельно продумувати є проектування кафе чи ресторану. Від цього залежить комфорт гостей і персоналу.

Етапи планування

Коли проводиться планування, тоді потрібно проект розбити на три процесу: інженерний, технологічний і дизайнерський етап. Інженерний етап складається з створення архітектурного рішення і знаходження комунікацій: вентиляції, електрики, опалення та водопостачання. У тих. проект враховується специфіка обладнання, до нього повинна прикріплятися пояснювальна записка. І вже на заключному етапі проводиться дизайнерське проектування закладу. На цій стадії продумується художнє рішення.

Наші фахівці «Альфа-проект» (http://pmg.kiev.ua/) виконають всі роботи на вищому рівні, потрібно просто зателефонувати або залишити заявку на сайті.

Опубликовать в Facebook
Опубликовать в Google Buzz
Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *